fredag 18 juli 2014

SKÄRGÅRDEN.

I onsdags kväll/natt så kom vi hem från skärgården. Det var helt underbart mysigt. Vi åkte till Grinda när vi mönstrade på, där sov vi en natt och sen gick vi vidare till Linanäs hamn. Vi var ett gäng på 14 personer i början i tre båtar. I Linanäs hamn åt vi på en svindyr hamnkrog också och i stort sett alla vi var missnöjda med maten tyvärr. Vi fick sen välja valfri drink i baren som plåster på såret, men ägaren vågade inte ens komma till vårt bord och be om ursäkt, dåligt.

Efter Linanäs så gick vi själva vidare till Gällnö och låg där en natt i väntan på Malins bror med sin respektive samt sonen Leo. Här fiskade jag som tusan och fick upp totalt 12 fiskar varav 3 kastade jag i igen. Så det blev stekt aborre till kvällsmål, mums!
Vi kollade även på bronsmatchen i fotbolls vm här, riktigt bra match.

Dagen efter rörde vi oss till Hallskär, ytterskärgården med bara klippor och berg. Riktigt fint och mysigt var det men rätt blåsigt. Svinkallt i vattnet men jag var tvungen att tvätta håret, så fick stå ut och frysa en stund :)
Här kollade vi även på vm finalen, riktigt bra mottagning på tvn trots att vi var i ytterskärgården. Rysligt spännande match! 

Efter Hallskär gick vi vidare mot Nämndö och la oss i Långholmen, tror jag det hette. Där finns en vedeldad bastu som man kan ta jollen över till, så på kvällen bastade vi i två timmar. Riktigt skönt att svalka sig i havet (eller är det sjön?! Haha) imellanåt när det blev för varmt i bastun.

Dagen efter detta så åkte vi till Nynäshamn där vi på kvällen åt en riktigt superlyxmiddag med räkor etc. och sedan mönstrade vi av senare på kvällen. Vi tog då tåget från Nynäshamn hem till Bålsta. Riktigt smidigt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar