måndag 28 juli 2014

KROATIEN - DAG 6

I fredags så steg vi upp klockan halv åtta för att göra oss iordning inför dagsturen vi skulle åka på - till staden Sibenik samt nationalparken Krka. 

Kl 08:20 skulle vår buss gå men den var försenad så vi fick hoppa på en annan buss som sen släppte av oss ute i ingenstans. Dit skulle sen vår buss komma och det gjorde den efter ca 20 min. Sen åkte vi till Sibenik, staden som är helt och hållet grundat av kroatier. De andra städerna är byggda av romer och greker tydligen.

Det tog ca 2,5 h med bussen totalt, inklusive ett litet stopp med toalettpaus.
Staden var väl inte så jättespeciell tyckte jag, sen är jag inte så intresserad i historia på så sätt. Guiden gick med oss i ca 40 minuter och pratade, sen fick vi gå själva i ca 40-50 min. Vi gick då längs vattnet och sen satte vi oss och tog en öl istället :)

Till vattenfallet sen tog det bara ca 20 minuter från staden Sibenik. Det var helt otroligt vilken fin park och natur. Själva parken är ju flera tusen kvadratmeter så vi var bara i ena änden. Där fanns två restauranger, så vi åt lunch på den ena för att sedan bada i vattenfallet bredvid. Det var riktigt skönt med ett dopp och det var över 20 grader i vattnet. Efter doppet så gick vi promenadslingan runt som tog ca 30-40 minuter att gå.
I parken var vi i totalt 3 h.
På vägen hem sa guiden att vi skulle stanna för en liten paus men att det skulle bli en liten överraskning då det var mer än bara en "kisspaus". Vi åkte alltså till Stella Croatica och fick se deras lilla fabrik som byggdes för två år sedan. Det är ett litet familjeföretag och dom har vunnit två guldmedaljer för sin olivolja, så det köpte vi med oss hem :)

Massor med bilder blev det, så här kommer en bildbom. Enjoy!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar