lördag 9 maj 2015

SOJASTEKT KYCKLINGFILÉ.

Onsdagens middag blev sojastekt kycklingfilé med rostad fänkålssallad och cashewnötter. Jag skippade dock nötterna i detta receptet och hade kinesisk soja (mörk soja) istället för japansk soja som i receptet. Hade glömt att köpa sojan :)

Men denna rätt var kanongod och kul att prova på sötpotatis!


Ingredienser

  • Cashewnötter
  • Citron
  • Fänkål
  • Körsbärstomater
  • Kycklingfilé
  • Rödlökar
  • Sötpotatisar
  • Balsamvinäger 
  • Chili Flakes 
  • Honung 
  • Japansk Soja 
  • Olivolja 
  • Salt
  • Smör 
  • Socker 
  • Svartpeppar 
  • Torkad Timjan

  • Gör så här:
  1. 1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. 2. Lägg ca 600 g kycklingfilé i en bunke. Tillsätt1/2 msk torkad timjan3 msk japansk soja1 msk honung och 1 tsk balsamvinäger. Blanda väl.
  3. 3. Klyfta 2 rödlökar. Skär bort roten på 1 fänkåloch skiva tunt. Lägg i en ugnsform med 1 ask körsbärstomater. Ringla över lite olivolja2 krm salt och 2 krm socker. Tillaga mitt i ugnen 25-30 min.
  4. 4. Skala och tärna 3 sötpotatisar. Koka mjuka i lättsaltat vatten. Spara 1 dl av kokvattnet.
  5. 5. Hetta upp lite smör i en stekpanna och bryn kycklingen. Lägg över i en ugnsform. Spara marinaden i bunken.
  6. 6. Vispa ihop 1 dl vatten med marinaden. Häll över kycklingen och tillaga högt upp i ugnen 12-15 min, eller tills kycklingen är genomstekt.
  7. 7. Häll av sötpotatisen och vispa ner 2 msk smör, 1 dl kokvatten, rivet skal och pressad saft av 1/2 citron1 tsk chili flakes, lite saltoch nymald svartpeppar.
  8. 8. Servera sojastekt kyckling med sötpotatismos, 50 g cashewnötter och ljummen fänkålssallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar