måndag 4 maj 2015

JÄRPAR & TZATZIKI I LIBABRÖD.

Idag kom linas matkasse igen, tyvärr sista för nu. Vi ska ju flytta och grejer snart och grillperioden är här så vi pausar lite. 

Dagens rätt blev rosmarindoftande järpar i libabröd med tzatziki. Riktigt riktigt gott!
Ruccolan la jag till som lite extra då vi hade hemma.


Ingredienser

  • Citron
  • Gul Paprika
  • Gurka
  • Libabröd
  • Nötfärs
  • Pankoströbröd
  • Rödlök
  • Romansallad
  • Rysk Yoghurt
  • Tomater
  • Olivolja 
  • Salt
  • Sambal Oelek 
  • Tomatpuré 
  • Torkad Oregano 
  • Torkad Rosmarin 
  • Vitlöksklyfta 

  • Gör så här:
  1. 1. Blanda i en bunke: 1/2 dl pankoströbröd1 dl vatten2 msk tomatpuré, finrivet skal av 1 citron1 vitlöksklyfta (pressad), 1 tsk torkad oregano1 tsk torkad rosmarin3/4 tsk saltoch 1 tsk sambal oelek.
  2. 2. Blanda ner ca 500 g nötfärs och forma till 8 järpar.
  3. 3. Tzatziki: grovriv 1/2 gurka. Krama ur vätskan och lägg gurkan i en skål. Tillsätt 2 dl rysk yoghurt1 vitlöksklyfta (pressad), 2 msk saft av den använda citronen, 1 msk olivolja och 2 krm salt.
  4. 4. Skiva 1/2 rödlök2 tomater och 1 gul paprika. Skär stavar av 1/2 gurka. Lägg upp i skålar.
  5. 5. Hetta upp 1 msk olivolja i en stekpanna. Stek järparna runt om, 6-7 min, eller tills de är genomstekta.
  6. 6. Låt var och en fylla sitt libabröd med tzatziki, grönsaker, bladen från 1 kruka romansalladoch 2 järpar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar