tisdag 5 maj 2015

PICKNICKBOG MED ÄPPELSALLAD & CITRONKRÄM

Idag lagade jag denna rätt från linas och det var så sinnessjukt gott!!

Bräckt picknickbog med söt äppelsallad, cashewnötter och citronkräm.


Ingredienser

  • Äpplen
  • Bulgur
  • Cashewnötter
  • Citron
  • Persilja
  • Picknickbog
  • Russin
  • Rysk Yoghurt
  • Honung 
  • Olivolja
  • Salt
  • Vitvinsvinäger
Gör så här:
  1. 1. Koka 2 1/2 dl bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  2. 2. Lägg 2 dl rysk yoghurt i en skål. Tillsätt finrivet skal av 1 citron och 2 krm salt. Skär den använda citronen i klyftor.
  3. 3. Rosta 50 g cashewnötter i torr stekpanna.
  4. 4. Rör ihop 1 msk olivolja1 msk vitvinsvinägeroch 1 msk honung i en salladsskål.
  5. 5. Tärna 2 äpplen. Grovhacka 1 kruka persilja. Lägg i salladsskålen och blanda ner cashewnötterna och 42 g russin.
  6. 6. Skär ca 600 g picknickbog i tunna skivor. Hetta upp en stekpanna och stek köttet 1-2 min per sida.
  7. 7. Servera nybräckt picknickbog med bulgur, söt äppelsallad, citronkräm och citronklyftor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar