tisdag 19 maj 2015

PAD THAI.

Har varit så sugen på att göra pad thai i några dagar nu så idag åkte jag och Madde till thaibutiken så köpte jag massa grejer. Ostronsås, fisksås, soya, chilipulver, nudlar, cheve leaf, vårlökar, groddar och tamarindpasta, alltså det som ger syrlig smak i pad Thai.
Sedan for vi på Ica där jag köpte lime, kyckling och chillifrukt. Hade dock behövt en stor wookpanna så det måste vi införskaffa. 

Receptet jag gjorde var från Jennys matblogg, fast jag ändrade lite och det blev enormt mycket över, så skulle säga att detta är för 6 personer.


1 kg kycklingfileer
500 gram risnudlar från thaibutiken
2 gul lök
5 vårlökar

Pad Thai såsen:
2,5 msk fisksås
3 msk ostronsås
3 msk soya
3 vitlöksklyftor
3 msk vatten
saften av 1 lime
1 chilifrukt
1,5 tsk med socker

4 nävar groddar
3 små ägg (lättvispade)

Garnering : Hackad färsk cheve leaf & pressad lime samt lite chilipulver för extra hetta.

Gör så här : 

Koka nudlarna enligt anvisning på förpackning. (Håll koll på dem då det går fort, jag råkade få dem överkokta.)
Strimla kycklingen. Hetta upp en wokpanna med olja och fräs kycklingen och gula löken i klyftor. Stek på medelstarkvärme, några minuter tills kycklingen fått färg.  

Såsen : blanda ihop vatten, pressad lime, soya, ostronsås, fisksås, socker, pressad vitlök och finhackad chili. 

Blanda ner nudlar, hackad vårlök och groddar med kycklingen och fräs med lite mer olja. Rör sedan ner såsen och fräs ett par minuter. Knäck äggen i en skål och vispa ihop dem lätt innan du blandar ner dem. Låt fräsa under omrörning tills äggen har stelnat.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar