söndag 26 juli 2015

BLÅBÄRSKLADDKAKA.

Detta recept använde jag när jag bakade idag. Har dock inte hunnit prova kakan ännu.


Blåbärskladdkaka

10–12 bitar

En ljus kladdkaka med blåbär i smeten som ger en ljuvlig smak. Servera den gärna med en klick vaniljsås eller glass.

100 g smör, smält
2 ägg

2 dl strösocker

2 dl vetemjöl 

2 tsk vaniljsocker

1 nypa salt
1–1 ½ dl blåbär 
 

Till formen:
smör
kokos (ströbröd går också bra)

Garnering:
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med löstagbar kant, 22–24 cm med smör och pudra över kokos (eller ströbröd).

2. Häll alla ingredienserna i en bunke. Rör om allt till en slät smet.

3. Häll smeten i formen och strö över blåbären.

4. Grädda kakan mitt i ugnen i 18–25 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt kakan svalna i formen. Pudra den med florsocker före servering.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar