Men denna rätt var kanongod och kul att prova på sötpotatis!
Ingredienser
- Cashewnötter
- Citron
- Fänkål
- Körsbärstomater
- Kycklingfilé
- Rödlökar
- Sötpotatisar
- Balsamvinäger
- Chili Flakes
- Honung
- Japansk Soja
- Olivolja
- Salt
- Smör
- Socker
- Svartpeppar
- Torkad Timjan
- Gör så här:
- 1. Sätt ugnen på 175 grader.
- 2. Lägg ca 600 g kycklingfilé i en bunke. Tillsätt1/2 msk torkad timjan, 3 msk japansk soja, 1 msk honung och 1 tsk balsamvinäger. Blanda väl.
- 3. Klyfta 2 rödlökar. Skär bort roten på 1 fänkåloch skiva tunt. Lägg i en ugnsform med 1 ask körsbärstomater. Ringla över lite olivolja, 2 krm salt och 2 krm socker. Tillaga mitt i ugnen 25-30 min.
- 4. Skala och tärna 3 sötpotatisar. Koka mjuka i lättsaltat vatten. Spara 1 dl av kokvattnet.
- 5. Hetta upp lite smör i en stekpanna och bryn kycklingen. Lägg över i en ugnsform. Spara marinaden i bunken.
- 6. Vispa ihop 1 dl vatten med marinaden. Häll över kycklingen och tillaga högt upp i ugnen 12-15 min, eller tills kycklingen är genomstekt.
- 7. Häll av sötpotatisen och vispa ner 2 msk smör, 1 dl kokvatten, rivet skal och pressad saft av 1/2 citron, 1 tsk chili flakes, lite saltoch nymald svartpeppar.
- 8. Servera sojastekt kyckling med sötpotatismos, 50 g cashewnötter och ljummen fänkålssallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar