Bräckt picknickbog med söt äppelsallad, cashewnötter och citronkräm.
Ingredienser
- Äpplen
- Bulgur
- Cashewnötter
- Citron
- Persilja
- Picknickbog
- Russin
- Rysk Yoghurt
- Honung
- Olivolja
- Salt
- Vitvinsvinäger
Gör så här:
- 1. Koka 2 1/2 dl bulgur enligt anvisning på förpackningen.
- 2. Lägg 2 dl rysk yoghurt i en skål. Tillsätt finrivet skal av 1 citron och 2 krm salt. Skär den använda citronen i klyftor.
- 3. Rosta 50 g cashewnötter i torr stekpanna.
- 4. Rör ihop 1 msk olivolja, 1 msk vitvinsvinägeroch 1 msk honung i en salladsskål.
- 5. Tärna 2 äpplen. Grovhacka 1 kruka persilja. Lägg i salladsskålen och blanda ner cashewnötterna och 42 g russin.
- 6. Skär ca 600 g picknickbog i tunna skivor. Hetta upp en stekpanna och stek köttet 1-2 min per sida.
- 7. Servera nybräckt picknickbog med bulgur, söt äppelsallad, citronkräm och citronklyftor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar