Dagens rätt blev rosmarindoftande järpar i libabröd med tzatziki. Riktigt riktigt gott!
Ruccolan la jag till som lite extra då vi hade hemma.
Ingredienser
- Citron
- Gul Paprika
- Gurka
- Libabröd
- Nötfärs
- Pankoströbröd
- Rödlök
- Romansallad
- Rysk Yoghurt
- Tomater
- Olivolja
- Salt
- Sambal Oelek
- Tomatpuré
- Torkad Oregano
- Torkad Rosmarin
- Vitlöksklyfta
- Gör så här:
- 1. Blanda i en bunke: 1/2 dl pankoströbröd, 1 dl vatten, 2 msk tomatpuré, finrivet skal av 1 citron, 1 vitlöksklyfta (pressad), 1 tsk torkad oregano, 1 tsk torkad rosmarin, 3/4 tsk saltoch 1 tsk sambal oelek.
- 2. Blanda ner ca 500 g nötfärs och forma till 8 järpar.
- 3. Tzatziki: grovriv 1/2 gurka. Krama ur vätskan och lägg gurkan i en skål. Tillsätt 2 dl rysk yoghurt, 1 vitlöksklyfta (pressad), 2 msk saft av den använda citronen, 1 msk olivolja och 2 krm salt.
- 4. Skiva 1/2 rödlök, 2 tomater och 1 gul paprika. Skär stavar av 1/2 gurka. Lägg upp i skålar.
- 5. Hetta upp 1 msk olivolja i en stekpanna. Stek järparna runt om, 6-7 min, eller tills de är genomstekta.
- 6. Låt var och en fylla sitt libabröd med tzatziki, grönsaker, bladen från 1 kruka romansalladoch 2 järpar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar