Jag gjorde då sesamstekt kyckling med myntatabbouleh och lime. Detta var riktigt riktigt gott, Kim var stormförtjust!
Jag blandade dock inte grönsakerna och myntan med bulguren då jag tänkte att Kim inte tycker om det, men det var bara myntan han inte tycker om.
Ingredienser:
Bulgur
Gurka
Ingefära
Körsbärstomater
Lime
Minutfilé
Mynta
Rödlök
Sesamfrön
Honung
Japansk Soja
Olivolja
Salt
Sambal Oelek
Vitlöksklyftor
Gör så här:
1. Koka 2 1/2 dl bulgur enligt anvisning på förpackningen. När den är klar, lägg i en skål för att svalna.
2. Finhacka 1 bit ingefära (ca 0.5 dl). Lägg 1 msk av ingefäran i en bunke och blanda ner 2 vitlöksklyftor (pressade), 2 msk olivolja, 1 msk honung, 1 msk japansk soja, 1 tsk sambal oelek och 1 burk (48 gram) sesamfrön. Vänd ner ca 600 g minutfilé.
3. Grovhacka 1/2 knippe mynta. Finhacka 1 rödlök. Tärna 1/2 gurka och klyfta 250 g körsbärstomater. Lägg allt i en salladsskål.
4. Tillsätt finrivet skal av 1 lime, resterande ingefära, 3 msk olivolja, 1/2 tsk salt och bulgur (avsvalnad) till salladsskålen.
5. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek kycklingen 2-3 min per sida, eller tills den är genomstekt.
6. Skär den använda limen i klyftor och häll upp lite japansk soja i en skål.
7. Servera sesamstekt kyckling med myntatabbouleh, limeklyftor och japansk soja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar