Jag skippade dock koriandern och så hade jag lite bacon i. Riktigt enkelt och gott, denna ska jag göra igen snart!
Ingredienser
- Broccoli
- Crème Fraiche
- Flagad Mandel
- Gröna Ärter
- Gul Lök
- Gurka
- Morötter
- Mynta
- Russin
- Basmatiris
- Curry
- Malen Ingefära
- Malen Koriander
- Olivolja
- Paprikapulver
- Salt
- Spiskummin
- Tomatpuré
- Gör så här:
- 1. Koka 3 1/2 dl basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
- 2. Gurkraita: grovriv 1/2 gurka. Blanda i en skål med 1 dl crème fraiche och 2 krm spiskummin. Smaka av med lite salt.
- 3. Dela 1 broccoli i buketter. Skala och skär 250 g morötter i tunna stavar. Finhacka 1 gul lök.
- 4. Hetta upp 4 msk olivolja i en stekgryta och fräs lök, broccoli och morötter 4-5 min.
- 5. Tillsätt 1 msk curry, 1 msk tomatpuré, 1 tsk spiskummin, 1 tsk paprikapulver, 1 tsk malen koriander och 1 tsk malen ingefära. Fräs ytterligare 2-3 min.
- 6. Rör ner det kokta riset, 250 g gröna ärter, 42 g russin och 1 dl vatten. Låt allt koka ihop någon minut.
- 7, Grovhacka 1/2 knippe mynta och strö över rispilaffen.
- 8. Servera nygjord rispilaff Biriyani med 50 g flagad mandel och gurkraita.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar