Detta recept använde jag när jag bakade idag. Har dock inte hunnit prova kakan ännu.
Blåbärskladdkaka
10–12 bitar
En ljus kladdkaka med blåbär i smeten som ger en ljuvlig smak. Servera den gärna med en klick vaniljsås eller glass.
100 g smör, smält
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
1–1 ½ dl blåbär
Till formen:
smör
kokos (ströbröd går också bra)
Garnering:
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med löstagbar kant, 22–24 cm med smör och pudra över kokos (eller ströbröd).
2. Häll alla ingredienserna i en bunke. Rör om allt till en slät smet.
3. Häll smeten i formen och strö över blåbären.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i 18–25 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt kakan svalna i formen. Pudra den med florsocker före servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar